Elmentünk Lettországba, piacolni
2019. szeptember 18. írta: Isti.S

Elmentünk Lettországba, piacolni

Balti-túra: Riga 3. rész

Abban az egyetértésben voltunk, hogy ha egy kicsit más szemmel szeretnénk megismerni a lakosságot és hogyha még szeretnénk tetézni az eddig kapott élményeket, akkor meg kell nézzük a piacot.

img_4444.JPEG

A belvároshoz közel, közvetlenül a vasúti pályaudvar mellett található a Centralais Market, ami korábban 4 hangárként funkcionált. A 4 hangárból most 3 volt használatban: az egyik hangárban étkezők, zöldség-gyümölcs részleg és feldolgozott élelmiszerek kaphatóak, a másodikban a húsok (inkább hal), míg a harmadikban az egyéb árúcikkek, afféle diszkontként működik. 

Ami leginkább megfogta a tekintetünket, hogy szinte az összes zöldségféléből van savanyított változat is. Utólag kicsit bánom, hogy nem próbáltam ki savanyú-fokhagymát. 

Nem kellett sokat várni a belső hangra, amely arra ösztönzött, hogy vegyünk valamit. Nehéz dolgunk volt, az emberek többsége az oroszt beszéli a lett mellett. Végül egy mézpult mellett döntöttünk és egy néni mellett, aki el tudta mondani nagy mosollyal és büszkén, hogy family business, és hogy már a szülei is méhészettel foglalkoztak. 

A legnagyobb meglepetés a piac mellett az volt, hogy nem voltak jelen az itthon is megtalálható üzletláncok, és egy-egy termékért már megéri visszamenni: a kimérős csoki, a helyi túródesszert és a ! fagyiszalámi ! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miisutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4315113898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása