Egy nap Nápoly
2019. november 06. írta: Isti.S

Egy nap Nápoly

Ahogy mondás is tartja, egy sör nem sör, egy egynapos kirándulás nem is kirándulás és ahogy az olaszországi ismerősünk tanácsolta: ha csak egy napra akartok elmenni Nápolyba, akkor inkább el se menjetek!

img_5316.JPEG

Renitensek voltunk, ismét, meg ha nem is Nápolyban nyaraltunk, hanem délebbre (melyről itt olvashatsz), azért illik meglátogatni és egy napot eltölteni. De azoknak is ajánljuk a következő írást, akik valamilyen okból kifolyólag csak egy napot tudnak tölteni Nápolyban. 

A városban végig - meg még most is, hogy visszatekintünk - a Piedone, a zsaru főcímdala cseng a fejünkben. Reméljük, most már neked is, kedves olvasónk. :) 

És valóban, az egész helyi atmoszférára jellemző az a hangulat, amit a főcímzene átad nekünk. 

Nápoly Olaszország harmadik legnagyobb városa, Róma és Milánó után. Lakossága megközelítőleg egymillió fő. Történelmi jelentősége és kulturális, gazdasági jelentősége miatt Dél-Olaszország nem hivatalos fővárosának is tekintik. 

A Ryanair és a Wizz air is heti több alkalommal repül ide Budapestről. A repülőjegyek retúr árai 20 - 30.000 forint között mozognak.

Nápolyba vonattal érkeztünk Vietri sul Mare felől. A központi pályaudvar felől egyenesen a Spaccanapoli felé vettük az irányt, amely a történelmi belváros főutcája, 2 km hosszúságú. Számos teret, látnivalót rejt az útvonal, nem beszélve a vásárlási lehetőségekről, éttermekről, kávézókról. 

Nemcsak a Spaccanapoli negyedben, hanem szerte a városban számot tevő az egyházi épület, nagy számú templomok vannak.

 

 

San Domenico Maggiore templom

 

 

Santa Chiara kolostor

 napoli_santa_chiara_02_chiesa_jpg_640_336_cover_70.jpg

 

 

Galleria Umberto

 

 

Palazzo Reale (Nápolyi királyi palota)

 img_5317.JPEG

(c) en.wikipedia.org

San Francesco di Paola templom és a Piazza del Plebiscito

 

Kikötő

 

Nápolyt a pizza őshazájaként is szokták említeni, innen származik a világhírű, hamisíthatatlan nápolyi pizza. Íme néhány olyan hely, ahol évtizedek óta családi hagyomány alapján sütnek. 

L'antica pizzeria da Michele napoli

 20190710_114220_original.jpeg

Pizzeria Di Matteo

 

(c) amioitaly.com

A legtöbb jó pizzázó nem mindig étterem kialakítású, tehát csak 1-2 asztallal rendelkezik, vagy csak egyel. A pizzázók előtt pedig kisebb-nagyobb sorok álltak, érdemes nyitásra időzíteni a vacsorát, de ha türelmesek vagyunk és kivárjuk a sort, nagyon jól járunk, isteni a tradícionális nápolyi pizza. 

 

 

A nap végén tényleg azt tapasztaltuk, sajnos nem volt idő még sok látványosságot megtekinteni, nem lehetett teljesen átérezni a város hangulatát, azonban belekóstolni annál inkább és kedvet kapni, hogy újra meglátogassuk a várost, remélhetőleg hosszabb időre. 

 

A nápolyi kiruccanásunk  az Amalfi-parton töltött nyaralásunk része, az erről írt beszámolónkat ide kattintva olvasható. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miisutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3615273290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása