Telc - Csehország ékköve
2020. szeptember 20. írta: Isti.S

Telc - Csehország ékköve

Van néha egy olyan érzés, amikor el szeretnénk menekülni a nagyvárosok zajától, és egy csendes, nyugalommal átszőtt helyen pihenni, de azért nem árt ha mondjuk külföldön van, legyen külföldön, de akár autóval is elérhető távolságra. Legyen szép, már-már mesebeli és lehessen inni jó söröket. Ha az autós megközelíthetőséget kivesszük, ez az idilli hely lehetne akár Brugge is, de most az egyszer nem az. Hanem Telč, egy pici, de gyönyörű kisváros Csehország déli részén, másfél órára Brno-tól. 

dsc_0421.jpg

Telć lakossága 5200 fős, a városka központja, a főtéren található reneszánsz és barokk stílusú házai 1992 óta szerepelnek az UNESCO Világörökségi listáján. Emiatt és a végtelen nyugalmat árasztó atmoszférája miatt évente hozzávetőleg 200.000 turista kereste fel. 

dsc_0403.jpg

Mi is nagyjából a fenti okok miatt látogattunk el ide ez év augusztusában egy napra, kicsit pihenni, kicsit megcsodálni a szépségét, valamint jó, helyi söröket inni. 

A város főterén áll a Szent Jakab-templom, amely tornyából csodás körpanoráma tárul elénk. A belépő 40 korona, a látványért amit kapunk cserébe, mindenképp megéri.A templom szomszédságában található a reneszánsz jegyeit őrző kastély, amelyhez egy angolkert is tartozik. A központot körülölelő tavakban pedig csónakázni is lehet. 

Ha a látvánnyal és a látnivalókkal megteltünk, jöhet a jól megérdemelt helyi sör! A Pivovar Trojan egy kisebb helyi főzde melyet 2017-ben alapították azzal a szándékkal, hogy megújítsák a sörfőző mesterséget Telcben.
Kínálatuk évszakfüggő, de a választékban mindig található legalább 5-6 féle saját, helyben főzött sör, világostól a sötétig. A korcsolyák közül pedig kihagyhatatlan a hermelin. Nem mindenki tud angolul, de ez egyáltalán nem szegi kedvét a személyzetnek, annál jobb kedvvel és elánnal szolgálnak ki.  

forrás: ceskepivo-ceskezlato.cz/pivovar-trojan/

Telc valóban azt is nyújtja amit ígér: kellemes, pihentető környezet, kitűnően megóvott történelmi házak, kedves emberek, finom sörök. Tényleg egy kis, már majdnem rejtett ékkő. Egy éjszakát kifejezetten megér és megérdemel.

A bejegyzés trackback címe:

https://miisutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5616204186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása