Procida, a kis pasztellsziget
2022. április 22. írta: Isti.S

Procida, a kis pasztellsziget

Létezik egy kis sziget, Nápolytól nem is annyira messze, amely köreinkben nem kifejezetten ismert, mivel megbújik két, jóval híresebb és nagyobb szomszédja között, Ischia és Capri között.

Nagy meglepetés volt egész Olaszország számára, amikor a kis település elnyerte az Olaszország Kulturális Fővárosa címet a 2022-es évre.

A közel 10.500 lakosú Procida körül-belül 40 perc alatt érhető el a Nápolyból induló kompokkal. Lehet online elővételben jegyet venni, sőt, ajánlott is, de ami még fontosabb, hogy az e-mailben kapott jegyet a kikötő jegypénztárában beszállókártyára kell váltani.

01_1.JPG

A szűk, dimbes-dombos utcákon lévő pasztellszínű házak között andalogni meglehetősen romantikus, idilli érzés. Legideálisabb úti cél arra az esetre, ha tényleg csak kikapcsolódnál, mert pl. nyüzsgő bevásárlóutcát nem találni, hanem kisebb boltocskákat a kapualjakban.

08.JPG

Kávézókból éttermekből jóval több lelhető, kivétel nélkül a legfőbb specialitások a tengerből halászott fogások.

No de a lényeg, ha már nyár, szabadság, és egyet kivéve már minden adott a dolce vitához, a még hiányzó hozzávalónk jelen esetünkben: a strand.


Procida, a kis szigetéhez képest számos kiváló stranddal rendelkezik.

Chiaia strand

forrás: italy-slowtravel.com

A sziget legnépszerűbb strandja, fizetős és ingyenes résszel egyaránt rendelkezik. A strand Procida keleti partján található, a Via dei Bagni felé.
Pontosan 182 lépcső választja el az utcát a vulkanikus eredetű, vörös homokos és sekély vizű strandtól.

Pozzo Vecchio

forrás: italy-slowtravel.com

Vagy másnéven La Spiaggia del Postino. Procida kikötőjétől 20 perc sétára található, vagy busszal a C1-es járattal érhető el. A temető alatt leledzik, vulkáni eredetének köszönhetően ez a strand sötét homokos, de nagyon kristályos tengerrel büszkélkedhet, igazi vadregényes táj veszi körül.

Silurenza

forrás: ischiareview.com

Ha csak egy egynapos rövid kiruccanás erejéig látogatnád meg Procidát, de azért még beiktatnál egy kis strandolást, de mégsem szeretnél több ideig sétálni – buszozni, akkor a Silurenza a tökéletes választásod. Amellett, hogy könnyen megközelíthető, a kikötőtől csak néhány percre található a Via Román , a strand minden komforttal rendelkezik (pl. bérelhető napágy, étterem), ami egy jó kis pihentető naphoz kell.

Ha Nápolyból szeretnénk, vagy eddig szerettünk volna kirándulni kicsit, akkor mindenki az Amalfi-öböl környékét ajánlotta, esetleg Caprit vagy Ischiát (ha a pénztárca is partner lenne ebben). Ezek után ugye, hogy neked is megjött a kedved, az előbb felsoroltak helyett inkább Procida felé vedd az irányt? 

Ajánljuk figyelmedbe a Nápoly és környékéről készült vlogunkat:

…és ha van kedved, örömmel vesszük, ha feliratkozol a YouTube csatornánkra, de itt vagyunk Instagramon, itt pedig Facebookon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://miisutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5617813959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása