Mesés tengerpartok Szardíniában
2020. július 28. írta: Isti.S

Mesés tengerpartok Szardíniában

Fehér, selymes homok, élénken kék víz, amely olyan tiszta, hogy úszás közben látod az árnyékod a víz alatt valamint erdő borította magas, sziklás hegyek és nyár, nyári meleg. Ezen kulcsszavak hallatán legtöbbször egy idilli karibi tengerparti kép jelenik meg legtöbbször. De korántsem kell egészen például Thaiföldig utazni, hogy olyan tengerpartokon pihenjünk, melyek egyedülállóak egész Európában. 

cd70d1d9-776a-407b-b4e2-33019c653ecc.jpeg

Szardínia legfőbb vonzerei közé tartoznak a varázslatos tengerpartjai, melyekből néhányat az északi részéről bemutatunk ebben a bejegyzésben. 

Stintino - La pelosa 

 


 

Szardínia észak-nyugati csücskében található az egyik leghíresebb strand, a La pelosa strand. Fejenként 7 euróba került a belépő, ami mellé még bérelhetünk napernyőt és nyugágyakat. Gyönyörű, tiszta és sekély víz, és hófehér homok. A látványhoz pedig hozzáad a szigetről ágaskodó, 17. században épült torony, amely a 20. századig börtönként funkcionált. 

Porto Istana 

 

Olbiától 20 perc autózásra található a rózsaszín gránitokkal, eperfákkal és örökzöld tölgyekkel körülvett öböl, mely védett tengeri övezet, paradicsomi helybe illő vízzel. 

 

Cala Luna

 

dsc_0872.jpg 

A keleti part kvázi szimbóluma, az Orosei-öböl egyik legnagyobb természeti csodája. Az ősi sziklafalakban kialakult, tágas, természetes barlangok amelyek ideális menedéket adhatnak a nap ellen. Az öböl közepén található aranysárga strandot az élénk kék tenger teszi még ellenállhatatlanabbá. 


Legegyszerűbben Cala Gononeból hajóval lehet eljutni. Lehet elővételben jegyet venni, ami fejenként 10 euró oda-vissza. Ha a településen vennéd meg a jegyet, a településen található számos stand egyikén, akkor csak 5 euróba kerül fejenként egy retúrjegy. 

Bevállalós és túrázni szerető látogatóknak pedig egy 7 kilométernyi túrával érhető el Cala Luna a Cala Fuili kilátópontjától, onnan pedig egy 3.5 kilométer sétával pedig Cala Gonone települése. 

dsc_0927.jpg

 

20200716_140303.jpg

 

Észak-Szardínia településeiről valamint az ott tapasztalt biztonsági előírásokról ide kattintva tudsz többet olvasni. :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://miisutazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1416079654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása